Adviezen arrow Tips

Bescherming

Eenprofessionele textielreiniger kan uw kleding behandelen met de unieke Scotchgard Textiel Beschermer. Scotchgard ziet en voelt u niet maar uw kledingstuk wordt wel tegen de meeste vlekken beschermt terwijl de stof kan blijven ademen.

Overigens kunt u bij een goede textielreiniger altijd terecht met uw vragen over kleding en onderhoud. Door zijn ervaring en kennis met professionele technieken kan hij u uitstekend adviseren. Niet ajleen voor reinigen of wassen, maar ook voor ontvlekken, onderhoud en afwerking bent u het beste af met een professionele textielreiniger.

 

Ontvlekken

Pas op: aan ontvlekken kleven grote risico's voor de kleding en mogelijk het milieu (zie tips voor thuis). Als u toch zelf een bepaalde vlek wilt verwijderen, houdt de behandeling dan beperkt tot een klein oppervlak. Probeer zonodig eerst uit op een weinig zichtbare plaats van het kledingstuk. (bijv. zoom, beleg) Ook bij ontvlekken niet gaan poetsen of wrijven. Dit leidt veelal tot onherstelbare schade, zoals kleurverlies en opruwing van de stof.

Als bij het ontvlekken toch weer kringen ontstaan, betekent dit dat het kledingstuk vuil is en gewassen of gereinigd moet worden. Vlekken door bepaalde soorten kit, parfum, secondenlijm of haarverf zijn ook door een professionele textielreiniger niet of nauwelijks te verwijderen, en laten op sommige weefsels onherstelbare schade na!

 

Niet poetsen of wrijven

U herkent de situaties vastwel: Saus op uw colbert, koffie op uw mantelpakje, wijn op uw rok en natuurlijk op een zeer ongelegen moment.
Ons advies: Blijf kalm en ga in geen geval wrijven of poetsen! Druk schoon wit tissuepapier (zakdoekje, keukenrol) stevig op de vlek. Ook bij leer of suede. Hierdoor wordt de vlek opgezogen. Ga hier mee door tot dat het papier niet meer opneemt.

Geen zeep of een ontvlekkingsmiddel gebruiken en probeer de aangedane kleding in de natuurlijke vorm te behouden.(niet uitwringen)
Dat is het enige wat u op zo'n moment kunt doen, zonder uw dag of uw kleding te bederven.

 

Langer draagplezier

Met enige persoonlijke aandacht voor uw kleding gunt u zichzelf een langer draagplezier. Regelmatig onderhoud is hierbij het behoud van uw kleding! Want schoon is niet altijd schoon. Ook al zijn geen vlekken zichtbaar, tijdens het dragen ontstaat er een "vetachtige vuilfilm".

Verontreinigingen die op den duur het materiaal en de kleur van uw kledingstuk kunnen aantasten. En als u bij uw kleding vlekken constateert, overweeg dan altijd eerst het kledingstuk te wassen of te laten reinigen.

 

Handige tips voor thuis

  • Bewaar kleding altijd in een droge donkere kast/ruimte.
  • Bewaar kleding bij kamer temperatuur en de vlek zal minder zichtbaar worden. (of geheel verdwijnen) Anders het kledingstuk laten reinigen.
  • Controleer bij persen van een kledingstuk of de temperatuur van de strijkbout overeenkomt met het symbool op het behandelingsetiket. Begin op een minder opvallende plaats. Kijk hoe het weefsel reageert. Strijk zo mogelijk links, of gebruik anders een witte persdoek.
  • Een stropdas wassen in wasbenzine is milieu- en brand-gevaarlijk! Bovendien is het resultaat zeker niet afdoende. Professionele reiniging biedt hierbij de juiste oplossing.
Read more...
 
Read more...